1. Lēcas
Lēcas ir viens no labākajiem veģetārajiem olbaltumvielu avotiem. Aptuveni viena glāze lēcu satur 18 gramus proteīna. Tāpat lēcas ir ļoti labs šķiedrvielu avots un veicina veselīgu zarnu mikrobiomu.
2. Rieksti
Mandeles un Indijas rieksti satur daudz olbaltumvielu. Apēdot aptuveni 20 līdz 25 mandeles, jūs uzņemsiet sešus gramus olbaltumvielu. Ik dienu apēdiet vismaz sauju riekstu un jūsu organismu nodrošināsiet ar nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu.
3. Pākšaugi
Pākšaugi, tai skaitā dažādas pupiņas, turku zirņi, būs labs olbaltumvielu avots. Aptuveni viena porcija turku zirņu satur 15 gramus proteīna. Tā pat tie ir ļot barojoši un ēdot šos zirņus izjutīsiet ilgstošu sāta sajūtu.
4. Zaļie zirnīši
Zaļie zirnīši, iespējams, nav pats, pats labākais proteīna avots jeb nesaturēs ļoti daudz olbaltumvielu, taču tiem piemīt citas labas veselības veicinošas īpašības. Viena glāze zaļo zirnīšu satur deviņus gramus olbaltuvmielu, kā arī A, K un C vitamīnus.
5. Augļi
Salīdzinot ar citiem augu valsts produktiem, augļi parasti satur zemu olbaltumvielu daudzumu, bet banāni un guvana, kā arī atsevišķas ogas, ir labi proteīna avoti. Tomēr, tiecoties pēc lielāka olbaltumvielu patēriņa, nav ieteicams lielā mērā paļauties uz augļiem, jo tajos nebūs tik daudz vērtīgā proteīna un tie saturēs fruktozi.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.
Komentē