1. Paniņas
Paniņas ir raudzēts piena produkts ar skābu, nedaudz pikantu garšu.
Aptuveni 1/2 tase (122 grami) paniņu apvienojumā ar 1/4 tējkaroti (1 gramu) cepamās sodas aizstās 1 tējkaroti (5 gramus) cepamā pulvera.
Izmantojot šo recepti, ieteicams samazināt ēdienam pievienoto šķidruma daudzumu, citādi, piemēram, mīkla izdosies pārāk šķidra.
2. Bezpiedevu jogurts
Līdzīgi kā paniņas, bezpiedevu jogurts arī tiek radīts piena fermentācijas procesa laikā.
1 tējkaroti (5 gramus) cepamā pulvera varat aizstāt ar 1/4 tējkaroti (1 gramu) cepamās sodas un 1/2 tasi (122 gramiem) bezpiedevu jogurta.
Izmantojot šo recepti, ieteicams samazināt ēdienam pievienoto šķidruma daudzumu, citādi, piemēram, mīkla izdosies pārāk šķidra.
3. Melase
Melase ir cukura aizvietotājs. Šis saldinātājs ir cukura ražošanas blakusprodukts, un to bieži izmanto kā rafinētā cukura aizstājēju.
Aptuveni 1/4 tases (84 gramus) melases un 1/4 tējkarotes (1 gramu) cepamās sodas var aizstāt 1 tējkaroti (5 gramus) cepamā pulvera.
Izmantojot šo recepti, ieteicams samazināt ēdienam pievienoto šķidruma un cukura daudzumu, citādi, piemēram, mīkla izdosies pārāk šķidra un salda.
4. Rūgušpiens
Rūgušpiens ir skābpiena produkts, kuru tradicionāli iegūst, ļaujot dabiski sarūgt nepasterizētam pienam.
Lai aizstātu 1 tējkaroti (5 gramus) cepamā pulvera, izmantojiet 1/2 tasi (122 gramus) rūgušpiena un 1/4 tējkaroti (1 gramu) cepamās sodas.
Izmantojot šo recepti, ieteicams samazināt ēdienam pievienoto šķidruma daudzumu, citādi, piemēram, mīkla izdosies pārāk šķidra.
5. Etiķis
Etiķis tiek ražots fermentācijas ceļā, kura laikā baktērijas pārvērš alkoholu par etiķskābi.
Katru tējkaroti (5 gramus) cepamā pulvera var aizstāt ar 1/4 tējkaroti (1 gramu) cepamās sodas un 1/2 tējkaroti etiķa.
6. Citronu sula
Citronu sula satur lielu daudzumu citronskābes un ir ļoti skāba. Pateicoties tam, apvienojumā ar cepamo sodu citronu sula var būt labs cepamā pulvera aizstājējs.
1 tējkaroti (5 gramus) cepamā pulvera var aizstāt ar 1/2 tējkaroti (2,5 gramiem) citrona sulas un 1/4 tējkaroti (1 gramu) cepamās sodas.
Citronu sulu vislabāk lietot nelielos daudzumos tās spēcīgās garšas dēļ.
Komentē